Değerli Öğrenci Adaylarımız,
"
Eczane Hizmetleri Bölümü" tanıtım sunumumuza ulaşmak için tıklayınız.
İlginize teşekkür eder, başarılar dileriz.
ECZANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Eczane Hizmetleri Bölümü bünyesinde Eczane Hizmetleri Programı 2021 yılında açılmıştır. Bölümde alanında uzman 3 akademik personel bulunmaktadır.
Programın Amacı:
Doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında çalışmak üzere yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.
Bu ana amaç doğrultusunda sağlık hizmeti veren eczanelerin ve ilaç sektörünün ihtiyaç duyduğu yardımcı sağlık personelini;
- Bilimsel bir ortamda eğitmek,
- Gerekli bilgi ve donanıma sahip, mesleki becerileri kazanmış olan elemanlar olarak yetiştirmek,
- Bir yandan gençlerimize eğitim ve iş olanağı üretilirken, diğer yandan daha kaliteli, daha bilimsel ve daha iyi koşullarda yetişmiş elemanlarla tedavi sürecinde ilacın doğru tüketimine yardımcı olunması amaçlanmaktadır.
Akademik Personel Sayıları
•Programımızda 3 öğretim elemanı eğitim-öğretim vermektedir.
- Dr. Öğr. Üyesi Esra Dibek (Bölüm Başkanı)
- Öğr. Gör. Damla Getboğa
- Öğr. Gör. Berna Kaval
Eğitim Esasları:
Eczane hizmetleri programının eğitim esasları tıbbi terminoloji, eczane kuralları ve işleyişi, ilaç ve tıbbi ürünler hakkında yeterli bilgiyi kazandırmaktır. Uygulamalar serbest eczaneler ile özel ve devlet hastanelerinin eczanelerinde yapılabilecektir.
Mezunların Kazandıkları Diploma ve Unvan:
Programdan mezun olanlara Ön Lisans Diploması ve Eczane Hizmetleri Teknikeri unvanını verilir.
Mezunların Çalışma Alanları:
Eczane Hizmetleri programından mezun olan öğrenciler meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Kamu ve özel eczanelerde, hastanelerde, medikal sektörde ve ilaç sektörünün çeşitli alanlarında çalışabilirler. Ülkemizde bulunan yaklaşık 24.000 eczane ile ilaç hizmet sektörünün çeşitli noktalarında (kamu ve özel hastane eczaneleri, ilaç ve sağlık ürünleri dağıtım kanalları, ilaç fabrikaları vb.) çalışma olanağı olan iş yerlerinde eğitimli yardımcı eleman olarak görev yapabilirler.